האם רצוי להטיל מס על מחזיקי דירה שלישית?

מס על דירה שלישית

משרד האוצר מתכוון למסות החל משנת 2017 ואילך מחזיקים של דירה שלישית ומעלה. שיעור המס יעמוד על 1 אחוז משווי הדירה השלישית, בהתאם לשמאות של השמאי הממשלתי.

לענין הגדרת דירה מי שמחזיק בשליש דירה ומעלה ייחשב כבעליה של דירה.

בהנחה שהמס אכן יוטל בסופו של דבר בפועל, חשוב להבין מהו הרציונאל להטלתו.

בשוק הדירות קיימים עשרות אלפי אנשים שמחזיקים במספר דירות בבעלותם. דירות אלו מושכרות בשוק החופשי, תחת להיות מופנות לשוק הדירות הפנויות למכירה.

במצב דברים זה יש פחות היצע של דירות פנויות לרכישה או למכירה ועל כן ביקוש הדירות ממשיך לגדול ובהתאם גם מחירן של הדירות.

מכאן, שמטרת הטלת המס הינה לגרום לכל אותם מחזיקים בשלש דירות ומעלה, למכור הדירה השלישית ואילך ולהגדיל את היצע הדירות הפנויות למכירה, מתוך מחשבה כי בכך יקטן מחיר הדירות.

לענין זה הדעות חלוקות, האם פעולה שכזו אכן תקטין את מחירי הדירות בהכרח.

יש הרואים בצעד כזה התערבות של המדינה והטלת מס לא צודק על אנשים שצברו בצורה חוקית הון ורכשו דירות וכעת יידרשו לשלם מס, לא הוגן מבחינתם, בגין כך. הטלת מס כאמור עלול לגרום להוצאת כספים של אותם אנשים מהמדינה והשקעתו בחו"ל.

בנוסף, וכאן יש חשש אמיתי, כי אותם מחזיקי 3 דירות ומעלה, אשר ייאלצו לשלם מס בגין דירה שלישית ומעלה שבבעלותם, ואותן דירות מושכרות על ידם, יפצו עצמם באמצעות העלאת מחירי השכירות, ובמצב זה למעשה מי שיינזקו יהיו אותם שוכרי דירות, שלמענם נלחם משרד האוצר.

מצד שני, אולי באמת צעד שכזה יגרום להורדת מחירי הדירות ולמצב בו זוגות צעירים יוכלו לרכוש לעצמם דירה. שכן אם אכן יופחתו מחירי הדירות, יצליחו אותם זוגות צעירים לרכוש לעצמם סוף סוף דירה כבר בראשית דרכם ולא ייאלצו לכלות כספם על תשלומי שכירות בלתי נגמרים.

מענה על שאלות אלו נוכל לקבל רק בעתיד.

עו"ד איריס גרבר

עורכת דין ונוטריון, איריס גרבר, הינה <a style="color: #AA8B3C !important; text-decoration: underline;" href="/">עורכת דין מומחית בתחום דיני המשפחה</a>, על כל תחומיו השונים, בעלת תואר ראשון בכלכלה וקרימינולוגיה B.A ובעלת תואר ראשון במשפטים LL.B מטעם אוניברסיטת בר אילן, חברה בלשכת עורכי הדין ובעלת רישיון עריכת דין משנת 1996.

שיתוף:
לייעוץ ראשוני עם משרד עו”ד איריס גרבר

השאירו הודעה, מלאו את הטופס ונחזור אליכם בהקדם:

מאמרים נוספים שיעניינו אותך

צוואה הדדית – כל מה שצריך לדעת על התחייבות משותפת בין בני זוג

במדריך הבא נסקור את כל ההיבטים המשפטיים והמעשיים של צוואה הדדית, יתרונותיה, חסרונותיה והמקרים בהם מומלץ להשתמש בה.

ניכור הורי – איך ניתן לפעול מבחינה משפטית?

ניכור הורי הינה תופעה מורכבת ומטרידה המשפיעה על אלפי משפחות בישראל מדי שנה. מדובר במצב בו ילד מפתח דחייה או ניכור משמעותי כלפי הורה אחד,

האם ניתן לבטל הסכם ממון לפני נישואין?

הסכם ממון לפני נישואין משמש כאמצעי משפטי חשוב להסדרת יחסי הרכוש בין בני זוג, אך השאלה שמטרידה רבים היא – האם ניתן לבטל או לשנות

עורך דין צוואות – מדוע חשוב להיעזר במומחה לענייני ירושה

בעולם המשפטי המורכב של ירושות וצוואות, תפקידו של עורך דין צוואות הוא קריטי להבטחת רצונותיו של המצווה ולמניעת סכסוכים עתידיים. צוואה היא מסמך משפטי רב-חשיבות

זכויות האישה בגירושין עם ילדים

תהליך הגירושין נחשב לאחד האתגרים המורכבים ביותר שאישה יכולה לחוות, בעיקר כאשר מעורבים בו ילדים משותפים. הבנת זכויות האישה בגירושין עם ילדים הינה קריטית, זאת
Skip to content