לייעוץ ראשוני

התקשרו 03-922-8352 או השאירו פרטים:

תוכן עניינים

הסכם גירושין הוא הסכם שנחתם בהסכמה בין בני זוג שמעוניינים להתגרש כדי לצמצם למינימום את המורכבויות והקשיים הכרוכים בתהליך ההיפרדות. זוגות המעוניינים להתגרש נאלצים להתמודד עם סיטואציה חדשה, שדרכי ההתמודדות עמה קשות ולא מוכרות. 

כמובן שההתמודדות עם גירושין היא אינדיווידואלית ומשתנה בין זוג לזוג, אך ככלל, מדובר בסיטואציה קשה הן מבחינה רגשית והן מבחינה משפטית.

בשנים האחרונות עלתה הפופולריות של הסכמי הגירושין, שהפכו לאמצעי הנפוץ ביותר להסדרת סיום הזוגיות במסגרת הליך גירושין בהסכמה. בשנת 2016 נכנס לתוקפו חוק להסדר התדיינות בסכסוכי משפחה, המחייב בני זוג המעוניינים להתגרש לקחת חלק בהליך גישור לפני שפונים הם להליכים משפטיים. זאת, על מנת להסדיר את הנושאים השונים המתעוררים בעקבות הפרידה תוך הסכמה הדדית, בזמן קצר ובעלויות מינימליות. אף על פי כן, ראוי להדגיש כי אישור הסכם גירושין על ידי בית משפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני הכרחי על מנת שההסכם יקבל תוקף משפטי מחייב.

במדריך הבא נסביר על השלבים השונים בעריכת הסכם גירושין כדי לסייע לכם להקל על ההליך.

ניסוח הסכם הגירושין

גם הסכמי גירושין פשוטים למראית עין עשויים להתפרש על ידי בית המשפט במגוון רחב של דרכים, שהשפעתן על עתידכם עשויה להיות משמעותית. לכן, על מנת לנסח הסכם גירושין רצוי להיעזר בשירותיו של עורך דין שצבר ניסיון רב בניהול תיקי גירושין. בדומה לכל חוזה או הסכם משפטי אחרי, על חוזה גירושין להתאים לנסיבות המקרה הספציפיות. אף על פי כן, ישנם שלושה פרקים שנכללים ברובם המכריע של הסכמי הגירושין:

 חלוקת רכוש הסכם גירושין

במסגרת פרק חלוקת הרכוש, יוסדרו המחלוקות הקנייניות שעלולות להתעורר בין בני הזוג במסגרת הגירושין. במסגרת פרק זה, יש להחליט על אופן חלוקתו של הרכוש שצברו שני הצדדים לאורך שנות הנישואין שלהם. על מנת להכריע כיצד יחולק הרכוש, יקבל עורך הדין מבני הזוג רשימה מסודרת שבה מצוין כלל הרכוש המשותף אשר מצוי בבעלותם, ויסייע לבני הזוג להגיע לאיזון הנכון ביותר עבורם. ראוי לציין שהרכוש המשותף אינו כולל רק דירות, כלי רכב וחשבונות בנק, אלא גם זכויות עסקיות, זכויות סוציאליות וכיוצא באלה.

הסכם גירושין משמורת משותפת – זמני שהות ואחריות הורית

במידה שלבני הזוג יש ילדים, יכלול הסכם הגירושין גם את אופן חלוקת האחריות ההורית על הילדים בין שני ההורים כמו גם את זמני השהות של הילדים אצל כל אחד מבני הזוג. בבסיס פרק זה עומדת טובת הילדים, כך שיש לשאוף לכך שזמני השהות יהיו קבועים וסדירים ככל האפשר, על מנת להעניק לילדים תחושת יציבות וביטחון. לכן, כחלק מהסכם הגירושין, על בני הזוג להכין רשימה מפורטת שבה מצוין באילו ימים הילדים יימצאו אצל האב ובאילו ימים ישהו אצל האם. במסגרת רשימה זו יש לפרט את זמני השהות בימי החול, בסופי השבוע ובחגים השונים.

הסכם גירושין

תשלום דמי מזונות הסכם גירושין

שיעור דמי המזונות עבור גידול הילדים החל מגיל 6 ייקבע על פי הכנסותיהם של הצדדים וזמני השהות של הילדים עם כל אחד מבני הזוג. על מנת ליצור ודאות משפטית, ידאג עורך דין לענייני משפחה וגירושין לפרט במסגרת ההסכם את אופן העברת התשלום והמועד שבו התשלום יועבר, ולא רק את גובה התשלום החודשי.

מהם הסעיפים שנהוג לכלול בהסכם גירושין

ניסוח הסכם גירושין עלול להיות כרוך בניהול משא ומתן מורכב בין בני הזוג. אף על פי כן, אישורו של ההסכם יחסוך לבני הזוג את העלויות והזמן הכרוכים בהתדיינות בבית המשפט במסגרת הליכי גירושין סטנדרטיים, כמו גם את שכר הטרחה עבור ייצוג עורך דין בהליך הארוך. פרט לנושאים המרכזיים שקיימים במרבית הסכמי הגירושין, כמו תשלום דמי מזונות, חלוקת רכוש, זמני שהות ואחריות הורית, ישנם מספר סעיפים שיש לקחת בחשבון בעת ניסוח הסכם הגירושין.

  • חלוקת הכספים:

סעיף זה רלוונטי במיוחד לבני זוג שקיימו במשך שנים משק בית משותף וצברו חסכונות, קרנות השתלמות, קופות גמל, קרנות פנסיוניות וכיוצא באלה. במסגרת הסכם גירושין בהסכמה, יידרשו בני הזוג לשאלה, כיצד הם מעוניינים לחלק ביניהם את סכומי הכסף שחסכו. לרוב, פתיחה מוקדמת של חסכונות פנסיוניים ותכניות חיסכון ארוכות טווח עשויה להביא לקנסות או תשלום מס, כך שיש לנקוט משנה זהירות בעת הסדרת הנושא. בנוסף, יסדירו סעיפים אלה את חלוקת המיטלטלין (תכשיטים, רהיטים, כלי רכב ואף חיות מחמד) והמקרקעין (נכסי נדל"ן וכו').

  • חינוך ילדים:

כמובן שסעיף זה רלוונטי רק לזוגות המגדלים ילדים. עורכי דין מנוסים ימליצו להורים לסכם מראש במסגרת הסכם הגירושין היכן ילמדו הילדים, הן בכל הקשור למיקומו הגיאוגרפי של בית הספר והן בכל הקשור לאופי החינוך שהילדים יקבלו (חינוך ממלכתי, ממלכתי דתי וכיוצא באלה). במרבית המקרים, בתקופה שלפני הגירושין שני בני הזוג מונחים על ידי אותם ערכים. אף על פי כן, ככל שעוברות השנים, עלולים בני הזוג למצוא את עצמם מתרחקים מעולם הערכים שהנחה אותם בעבר, דבר שעשוי להשפיע על אופן חינוך הילדים. לכן, רצוי לקבוע מראש באיזה סוג של חינוך יחונכו הילדים, באילו תנועות נוער ישתתפו וכיוצא באלה.

  • הסדרת הגט שצפויה לקבל בת הזוג:

במסגרת הסכם הגירושין, יכללו סעיפים ייעודיים המתייחסים בפירוש לנושא הגט על מנת למנוע חיכוכים מיותרים. כך, תקבע במסגרת ההסכם הסכמה מפורשת למתן גט.

  • סנקציות:

חשוב במיוחד לכלול בהסכם הגירושין סנקציות במקרה של הפרת הסכם גירושין או שינוי פתאומי בדעתו של אחד מבני הזוג.

  • הסדרת חובות:

במסגרת סעיף זה, תוסדר חלוקת החובות של בני הזוג כמו גם תשלום ההלוואות /משכנתא.

  • דירת מגורים:

במידה שהסכם הגירושין שלכם צפוי להתייחס לסוגיית הרכוש המשותף, מומלץ לכלול במסגרתו התייחסות לנושא אופן חלוקת דירת המגורים. כך, רצוי להסדיר האם מי מבני הזוג צפוי להישאר בדירה, מתי צפויה הדירה להימכר, באיזה מנגנון אכיפה יש לנקוט במידה שמכירת הדירה אינה יוצאת אל הפועל, מי מבני הזוג יקבל את דמי השכירות במידה שיוחלט להשכיר את דירת המגורים וכו'.

  • ויתור על הכתובה:

פרקטיקה נפוצה במסגרת הסכם גירושין היא קביעה כי האישה מוותרת על הכתובה ועל תוספת הכתובה, כך שבן זוגה לא יחויב בסכום הכתובה, אשר עשוי להיות גבוה במיוחד. לא פעם, עורכי דין לא מנוסים עורכים הסכמי גירושין ושוכחים לכלול בהם סעיף המציין באופן מפורש כי לבת הזוג אין טענות כלפי בן הזוג בעניין. כתוצאה מכך, בנות הזוג עלולות לתבוע את דמי הכתובה, בטענה כי לא ויתרו עליהם.

הסכם גירושין מנקודת מבטם של הילדים

הסכם גירושין הינו הסכם בין בני זוג, הורים לילדים, אשר מביא לסיומו של מאבק משפטי ביניהם או שמביא לידי ביטוי הסכמות ביניהם טרם תחילתו של מאבק משפטי.

 הסכם באופן טבעי הינו דבר חיובי שכן מביא הוא עמו ניחוח של הסכמות ושלום בין שני צדדים ניצים או חלוקים בינם לבין עצמם. 

הסכם גירושין בדרך כלל כולל בחובו הסכמה להתגרש, הסכמות שונות ומגוונות בענין משמורת וזמני שהיה של הקטינים עם מי מהוריהם. הסכם גירושין אף כולל בדרך כלל הסכמות בנושאים רכושיים, לרבות זכויות סוציאליות, הדירה המשותפת, כספים משותפים וכו'. 

הסכם כאמור בין צדדים יקבל אישור של ערכאה משפטית, בדרך כלל בית המשפט לעניני משפחה, ובמסגרת האישור יברר השופט האם הצדדים חתמו מתוך רצון חופשי על ההסכם, ומתוך הבנה של תוצאותיו. וכאן, עולה השאלה – האם הסכם גירושין הינו בעיקרו של דבר הסכם מיטיב עם הילדים או שמא המדובר בהסכם שהינו הסכם המקפח את זכויות הילדים ופוגע בטובתם?

האם הסכם גירושין הינו הסכם המיטיב עם הילדים

נשאלת השאלה האם ההסכם מגן על זכויות הילדים או שמא פוגע בהם? 

חזקה על כל הורה כי הינו דואג לילדיו, וכי הוראות הסכם הגירושין אינן מקפחות אותם. יחד עם זאת לא ניתן להתעלם מכך כי לעיתים הורים במסגרת מאבק ייצרי בבית המשפט לעניני משפחה או בבית הדין הרבני, פחות חושבים על טובתם הילדים ונתונים למאבקי אגו מיותרים. חשוב מאד להבין, כי הגעה להסכם מכובד הכולל הוראות המבטיחות את זכויות שני ההורים, בהכרח יבטיח את טובת הילדים. 

ילדים במצב שכזה ימשיכו לחיות עם הורים, אשר הסדירו את זכויותיהם הרכושיים ואשר נושא מזונות הילדים ומדורם מוסדר לטובת הילדים, ואף נושא המשמורת וזמני השהייה של מי מההורים עם הילדים, מובטח. 

אך, לעיתים, צד להסכם, נאלץ לוותר על זכויות אשר על פי חוק מוקנות לו, כגון – זכויות רכושיות או גובה סכום מזונות מסויים, וזאת על מנת לזכות בזכיה מסויימת, אשר לא תמיד עולה בקנה אחד עם טובת הילדים. לעיתים, לצורך ההמחשה, אמא לילדים מוכנה לוותר על דרישה לגובה סכום מזונות מסויים במטרה לקבל את הגט ולהתגרש מבעלה – אבי ילדיה. אותו דבר, כאשר אמא לילדים מוותרת על זכויות רכושיות המוקנות לה תמורת קבלת גיטה.

 אמנם, מחד – אושרה של האם הינו אושרם של ילדיה, אך מנגד – אי עמידה על זכויות מוקנות לילדיה, פוגע בילדים הן לטווח הקצר והן לטווח הארוך. על כן, השאלה אם הסכם גירושין תמיד רצוי מבחינת הילדים, הינה שאלה שמטבע הדברים תלויה בתוכנו של ההסכם ובשאלה האם טובת הילדים שזורה 

 כיצד למזער את הפגיעה בילדים במסגרת הסכם גירושין?

כפי שציינו קודם לכן, מומלץ לקבוע במסגרת הסכם הגירושין את אופן קבלת ההחלטות הנוגעות לילדים, כמו חינוכם, זמני השהות עם ההורים וחלוקת האחריות. בנוסף, מומלץ להסדיר נושאים נוספים שהשפעתם על הילדים משמעותית, כמו חלוקת הנסיעות לחו"ל עם הילדים, מרחקי המגורים בין שני ההורים וכיוצא באלה. לפיכך, ישנם מספר סעיפים מיוחדים שיכולים להיכלל בהסכם הגירושין על מנת ליישב מחלוקות עתידיות הקשורות לנושא גידול הילדים. סעיף מרכזי שרצוי לתת עליו את הדעת הוא סעיף מקום המגורים. הורים רבים שמתגרשים נאלצים להתמודד עם שאלות לא פשוטות: האם הילדים יישארו לגור בבית שבו התגוררו עד אותה עת עם אביהם או שיעברו לדירה אחרת עם אמם? האם הבית שבו התגוררה המשפחה יימכר או שאחד מבני הזוג יישאר לגור בו? במסגרת סעיף זה, יש לקבוע מהו מקום המגורים הרלוונטי ביותר לגידול הילדים ולקבוע מנגנון מתאים לשינוי מקום המגורים. נושא נוסף שטעון הסדרה הוא מערכת היחסים בין הילדים לבין הסבים והסבתות. זאת, מפני שסבים וסבתות אשר מעורבים בהתרחשות עשויים להוות תמיכה רגשית עבור הילדים, שיניעו את הצדדים לפתרון חיובי. לעומת זאת, סבים וסבתות שחשים ממודרים עלולים להפוך שלא בטובתם לגורמים שליליים.

דוגמאות לסעיפים הממזערים פגיעה במסגרת הסכם גירושין :

  1. מה יקרה עם הילדים לאחר שיגיעו לגיל  18 שנים במסגרת הסכם הגירושין –   זכותו של ילד למזונות מהוריו וחובתם לספק אותה, עומדת במלואה מרגע היוולדו ועד גיל 18 שנים, כאשר חדל הוא להיות קטין והופך הוא לבגיר , אולם  ישנה גם זכאות למזונות לתקופה מסוימת מעל גיל 18 שנים –
    א) מזונות ילדים בשירות צבאי
    ב) מזונות ילדים לימודי י"ג י"ד – עתודה
  2. טיפול  רפואי –   יש לעגן  בחוזה הגירושין את  הדרך  הנכונה לטפל בילד –  לדוגמא: הורה מחליט על דרך אלטרנטיבית  וטבעית ומתנגד בטיפול של רפואה קונבנציונלית .

על פי דיני המשפחה במדינת ישראל, הסכם גירושין מקבל תוקף מחייב אך ורק במידה שקיבל את אישור בית הדין הרבני או בית משפט לענייני משפחה. כלומר, על מנת לאשר הסכם גירושין בבית הדין הרבני או בבית המשפט לענייני משפחה, יש להגיש בקשה למוסד הרלוונטי על מנת לקבוע תאריך לדיון. על פי רוב, מדובר בהליך מהיר שבמסגרתו מוודא בין הדין או בית המשפט כי בני הזוג מבינים את תוכנו ואת משמעותו המשפטית של ההסכם שעליו חתמו, וכן כי חתמו עליו מרצונם החופשי וללא לחץ או כפיה כלשהם.

במסגרת הדיון המשפטי, בית המשפט רשאי להפנות שאלות לבני הזוג ולבחון את סעיפיו השונים של ההסכם. בנוסף, במידה שסבר שהדבר נחוץ, בית המשפט רשאי לדרוש מבני הזוג לערוך תיקונים כאלה ואחרים בהסכם. אף על פי כן, במידה שההסכם נוסח על ידי עורך דין גירושין מנוסה ומקצועי שמתלווה לבני הזוג לדיון, בית המשפט יאשר את ההסכם בתום דיון קצר, בהסתמך על הסבריו של עורך הדין.

ראוי להדגיש כי אישורו של הסכם הגירושין יתבצע בבית הדין הרבני או בבית משפט לענייני משפחה לאחר ששני בני הזוג הביעו את הסכמתם על נוסחו הסופי של ההסכם. על מנת לאשר באופן סופי את ההסכם, יש להגיש אותו בצירוף חתימתם המלאה של שני בני הזוג בעמוד האחרון ועם חתימה בראשי תיבות של כל אחד מבני הזוג בכל עמודי ההסכם.

עריכת הסכם גירושין : מה כדאי לדעת לפני

הסכמי גירושין הינם מעצם טיבם קודם כל הסכמים. המדובר בהסכמים הנערכים בין בעל ואשה ו/או בין הורים אשר מבקשים להוציא לפועל הסכמות ורצונות משותפים ביחס לעצמם ו/או לילדיהם.

הסכמי גירושין הינם הסכמים השונים מהסכמים רגילים, שכן, על מנת שיקבלו תוקף משפטי יש צורך באישור של בית המשפט לעניני משפחה או של בית הדין הרבני המוסמך.

הטעם לכך הינו הוראות החוק המחייבות זאת, והרצון לוודא כי זהו אכן רצונם של הצדדים וכי חתמו על ההסכם מתוך רצון חופשי והסכמה מלאה.

בנושאי הגירושין, חובה כי ההסכם יובא לאישורו של בית הדין הרבני המוסמך שכן רק בית הדין הרבני מוסמך ליתן פסק דין לגירושין ובהמשך לפסוק גט.

הסכמי גירושין ינוסחו על ידי עורך דין משפחה אשר תחום עיסוקו והתמחותו הינו דיני המשפחה.

הסכם גירושין בדרך כלל יכלול מספר נושאים עיקריים כגון – נושא הגירושין, נושאי מזונות ומדור הילדים, נושאי המשמורת, ונושאים רכושיים. לעיתים ייכללו נושאים נוספים בנסיבות כל ענין וענין.

בתחום הגירושין בדרך כלל הסכם גירושין יכלול הוראות שעניינן סידור הגט.

בתחום המזונות, יכלול עריכת הסכם גירושין נושאים שעניינם ויתור האשה על מזונותיה וקביעת סכומי מזונות לילדים, פירוט תשלומים נוספים כגון מחצית עלויות חינוך והוצאות רפואיות חריגות וכו’.

בנושא המשמורת יכללו הסכמי הגירושין הוראות בענין המשמורת על הילדים, זהות ההורה המשמורן או קביעה בדבר משמורת משותפת וכן הוראות בענין הסדרי הראיה של מי מההורים עם ילדיו הקטינים.

וכן ייכללו בדרך כלל בהסכמי הגירושין הוראות בענינים הרכושיים שבין הצדדים לרבות הוראות בדבר פירוק שיתוף בנכסים המשותפים.

הסכמי גירושין ייחתמו בדרך כלל במשרדו של עורך דין משפחה ויוגשו לאישורו ולמתן תוקף פסק דין של בית המשפט לעניני משפחה או של בית הדין הרבני המוסמך.

הסכמי גירושין אשר אושרו וקבלו תוקף של פסק דין בערכאה השיפוטית המוסמכת מחייבים ותקפים. יחד עם זאת, לעיתים, היה ומתקיים התנאי של שינוי נסיבות שלא ניתן היה לצפות אותו בעת חתימת הסכם הגירושין, ניתן יהיה לסטות מהסכם הגירושין, ולשנותו.

בנוסף, ולעיתים, עת לא היה דיון מעמיק, לדוגמא, בצרכי הקטינים, כי אז ניתן יהיה לסטות מהאמור בהסכם הגירושין ביחס למזונות הקטינים, ולקבוע סכום מזונות גבוה יותר, בין היתר, בטענה כי לא היה דיון מעמיק בצרכי הקטין וכי ההסכם אינו מחייב את הקטין במקרה זה.

הסכמי גירושין הינם הסכמים מחייבים וצופי פני עתיד. לכן חובה על כל מי שחותם על הסכם גירושין להבין את משמעותו והשלכותיו של אותו הסכם. צד אשר יחתום על הסכם גירושין שאושר וקיבל תוקף של פסק דין, לא יוכל לאחר מכן להתחרט ולבקש את ביטולו, אלא במקרים מיוחדים.

פתיחה מחדש של הסכם הגירושין

לאור העובדה שהסכם הגירושין מאושר על ידי בית המשפט או בית הדין הרבני, הוא מקבל תוקף של פסק דין. כמו כן, להסכם הגירושין קודם משא ומתן מתמשך בין בני הזוג, שכולל לא מעט הסדרים שבמסגרתם הסכימו בני הזוג להתפשר. לכן, פתיחת הסכם הגירושין עלולה לעורר טענות בדבר חוסר צדק כלפי מי מבני הזוג. בנוסף לכך, הסכם הגירושין נחשב לחוזה מחייב משפטית. לכן, על פי רוב ידבק בית המשפט בעמדה לפיה יש לכבד הסכמים, כך שעל צד להסכם שמעוניין לפתוח אותו מחדש להעלות טיעונים משכנעים מבחינה משפטית. לפיכך, רצוי לפנות לעורך דין המתמחה בדיני משפחה בכלל ובגירושין בפרט על מנת להגדיל את הסיכויים שהבקשה לשנות הורות מסויימות בהסכם תכובד.

הסכם גירושין בהסכמה - משרד עורכי דין מוטי גרטל איריס גרבר

כמה עולה הסכם גירושין?

התשלום להסכם גירושין מורכב מכמה פרמטרים. היכרות עם הפרמטרים האלה יכולה לעזור למי ששואל את עצמו כמה עולה הסכם גירושין ולמי שמתלבט לגבי עורך דין דיני משפחה. בפועל, התהליך עצמו מתחיל עם פגישת ייעוץ עורך דין אך הוא כולל עוד המון פגישות שבהן עורך דין גירושין מלווה את בני הזוג. בין לבין, יש להכניס לחישוב גם ייצוג משפטי בהליך גירושין ממושך ואת ההוצאות הנלוות עבור תביעת מזונות או תביעת רכוש. התשלום להסכם הגירושין מושפע בעיקר ממשך הזמן שלוקח לנהל את התיק. היות ועורך דין משפחה גובה שכר טרחה לפי שעה, תהליך גירושין ארוך מייקר משמעותית את ההסכם שבסופו של דבר הצדדים יידרשו לחתום עליו. בנוסף, צריך לבדוק האם קיים הסכם ממון או לא: במידה ויש הסכם ממון, תהליך הגירושין אמור להיות קצר יותר והמחיר שלו נמוך בהתאם.

ביטול הסכם הגירושין

ביטול הסכם גירושין הוא פעולה אפשרית אם כי בלתי שכיחה. על פי רוב, הסכמי גירושין ניתנים לביטול במידה שהצדדים הוכיחו כי נפל פגם בכריתתם שמצדיק את ביטולו. לאור העובדה שהסכם גירושין הוא חוזה לכל דבר, העילות לביטולו מעוגנות בחוק החוזים, והן כוללות טעות והטעייה, כפייה, עושק וכיוצא באלה. לאור העובדה שהסכם הגירושין מאושר על ידי בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני, המוודא כי הצדדים חתמו על ההסכם מרצונם החופשי, על פי רוב לא יתקבלו טענו בדבר פגמים בכריתת הסכם הגירושין ללא הוכחות משמעותיות.

איך לבחור עורך דין לגירושין?

הליך הגירושין נחשב למורכב ורגיש במיוחד, בשל האתגרים הרגשיים והמשפטיים שהוא מעלה. בישראל נחשב ההליך למורכב אף יותר, מפני שהוא כולל אלמנטים מן הדין הדתי, כמו גם נושאים אזרחיים כגון חלוקת זכויות כספיות ורכוש ותשלום דמי מזונות. לכן, על עורך דין גירושין להיות בעל היכרות מעמיקה עם התחום על מנת להתנהל בשני המישורים בצורה היעילה והאפקטיבית ביותר. בנוסף, רצוי להיעזר בעורך דין שפונה תחילה לפתרונות שאינם מערבים פניה לערכאות המשפטיים, כמו גישור, על מנת להבטיח חיסכון במשאבים, בזמן ובעוגמת נפש.

עורכי דין המציעים גישור בין בני הזוג יאפשרו לכם לקבל החלטות בצורה יעילה ותחסוך סכסוכים משפטיים יקרים ומיותרים. משרד עורכי דין גירושין גרטל – גרבר  הוקם לפני למעלה מעשרים וחמש שנה ומעניק קשת רחבה של שירותים משפטיים בדיני המשפחה וענפים משפטיים נוספים. המשרד חרט על דגלו להעניק טיפול איכותי, מקצועי ואישי ללקוחותיו, שאינו מסתכם במתן שירותים משפטיים גרידא, אלא נותן מענה אמפתי לסיטואציות הרגישות והאינטימיות שעמן מתמודדים לקוחותיו.

כך חוסכים בהוצאות בלי להתפשר על תוצאות

לעלות המצטברת של הסכם גירושין צריך להוסיף את העמלות ואת התשלומים לבתי המשפט ולמשרד המשפטים. החדשות הטובות הן שמדובר על סכומים אחידים שמתעדכנים אחת לתקופה מסוימת על ידי משרד המשפטים וחלים על כולם, מה גם שניתן לחסוך אותם בהליך גירושין קצר. השאיפה היא בכל מקרה לקבל ייצוג משפטי בהליך גירושין רק כאשר יש בכך צורך ולערב עורך דין גירושין כמה שיותר מוקדם. בעזרת מעורבות של גורם אובייקטיבי כמו עורך דין משפחה ניתן לתכנן בקפידה את הליך הגירושין ולחסוך בהוצאות בלי להתפשר על תוצאות או על הזכויות של הילדים, בני הזוג והמשפחה המורחבת.

לסיכום

עורכי הדין מוטי גרטל  ואיריס גרבר צברו לאורך השנים מיומנויות ייחודיות בתחום דיני המשפחה והמעמד האישי בפרט, באמצעות ניהול מאות תיקים מורכבים וייצוג לקוחות בתיקי גירושין, מזונות, הסכמי ממון, אחריות הורית, גישור, צוואות וירושות, הסכמי גירושין, אלימות במשפחה ועוד.

ליצירת קשר, אנא השאירו פרטים ותיענו בהקדם.

המידע המוצג באתר זה הינו מידע כללי בלבד ואינו מהווה יעוץ או חוות דעת משפטית.

שיתוף:

שאלות ותשובות

הסכם גירושין הוא מסמך משפטי מחייב המתאר את תנאי הגירושין, לרבות נושאים כמו חלוקת רכוש, מזונות בני זוג ומשמורת ילדים. זה בדרך כלל מוכן ומנוהל על ידי הצדדים המתגרשים ועורכי הדין שלהם, ולאחר מכן מוגש לבית המשפט לאישור.

חלוקת רכוש: הכוונה היא לחלוקת רכוש אישות, לרבות מקרקעין, רכוש אישי ונכסים פיננסיים.
מזונות בני זוג: הכוונה היא לתמיכה הכספית שאחד מבני הזוג עשוי להידרש לשלם לבן הזוג השני לאחר הגירושין.
משמורת ילדים: הכוונה היא לקביעה המשפטית של איזה הורה תהיה המשמורת הפיזית העיקרית על כל ילד קטינים, וכן לתנאי כל הסדר משמורת משותפת.
מזונות ילדים: הכוונה היא לתמיכה הכספית שאחד ההורים נדרש לשלם להורה השני לצורך טיפול וגידול ילדיו הקטינים.

כן, ניתן לשנות הסכם גירושין אם יש שינוי משמעותי בנסיבות, כגון שינוי משמעותי בהכנסה או בצרכים של הילדים. עם זאת, כל שינוי חייב להיעשות בהליך בית המשפט ויש לאשר אותו אצל שופט.

המחיר של הסכם גירושין אצל עורך דין המתמחכה בעריכת הסכמי גירושין יכול להשתנות בהתאם למספר גורמים, כל אלה יכולים להשפיע על כמות הזמן והמאמץ שעורך הדין צריך להשקיע כדי להשלים את ההסכם. גורמים אלו עשויים לכלול את מורכבות הגירושין, רמת אי ההסכמה בין הצדדים וכמות הנכסים והחובות שיש לחלק. בנוסף, עלות הסכם גירושין עשויה להיות תלויה גם בסוג ההסכם שתרצו לנסח, וכן במספר המסמכים והחומרים האחרים הנדרשים להשלמת ההסכם

התקשרו 03-922-8352 או השאירו פרטים: