למי כדאי לחתום על צוואה?

אנשים צעירים נוטים לחשוב כי רק אנשים מבוגרים ועתירי ממון אמורים לחתום על צוואה. אולם טענה זו אינה נכונה.

גם כאשר אין לבני הזוג ילדים, ייתכן והם יחפצו כי הוריהם יקבלו חלק קטן יותר או אולי גדול יותר מהרכוש ולאו דוקא מה שקובע החוק.

רצוי כי הורים לילדים קטנים יחתמו על צוואה ובה יביעו רצונם, בין היתר, מי יהיה האפוטרופוס של הילדים, מי יטפל בהם והיכן יתגוררו הילדים, במקרה שחס וחלילה, שני ההורים ילכו לעולמם בו זמנית. לצערנו הרב, באירועי ה-7 באוקטובר, היו מספר מקרים קשים כאלו וכן ישנו המקרה של איתן בירן, שהוריו נהרגו באסון הרכבל באיטליה ונוצר ויכוח בין משפחות 2 ההורים לגבי גידול הקטין. על כן, על מנת למנוע ויכוחים בין משפחות ההורים, רצוי מאוד לערוך צוואה ולציין מפורשות את רצון ההורים בנושא הזה. לא בהכרח שבית המשפט יקבל את עמדת ההורים, מכיוון שלא מדובר בחפץ שעובר בהורשה אלא בילדים קטנים ובית המשפט מחוייב לבדוק את טובת הקטינים, אולם אין כל ספק כי בית המשפט יתחשב ברצון ההורים וככל והדבר יהיה תואם לטובתם, יכריע בית המשפט, בהתאם לאמור בצוואה.

גם בני זוג הנמצאים בהליכי גירושין רצוי כי יחתמו על צוואה, שכן החוק אינו מכיר במונח "פרוד" ולכן ככל וטרם הספקתם להתגרש וקרוה לכם משהו, מי שיירש אתכם זה בן הזוג ממנו אתם עומדים להתגרש.

גם זוג ללא ילדים או זוגות חד מיניים, ככל ולא יחתמו על צוואה, יחול חוק הירושה שקובע כי הרכוש מתחל בין בן הזוג להורי הנפטר. לא כולם מעוניינים שכך יתחלק רכושם.

גם בנישואים פרק ב' וזוגות ידועים בציבור. ככל ואתם מעוניינים להגן על רכושכם ולהעבירו לילדיכם או לאחר, עליכם לערוך צוואה, שכן אחרת, לבן הזוג יהיו זכויות ברכושכם.

עם כל הקושי הרב, לחתום על צוואה בגיל כה צעיר, יש האומרים כי חתימה על צוואה זו סגולה לאריכות ימים ואולי זו סיבה נוספת לחתום על צוואה בגיל צעיר.   

המידע המוצג במאמר זה הינו מידע כללי בלבד ואינו מהווה יעוץ או חוות דעת משפטית

 

 

 

Skip to content